នរណាក៏ដឹងថា ផ្លែឈើផ្តល់ ប្រយោជន៍យ៉ាងច្រើន ចំពោះសុខភាព ប៉ុន្តែតាមអ្នកជំនាញការបរិភោគ ផ្លែឈើក៏ត្រូវរើសពេលវេលាឱ្យ សមស្រប ព្រោះផ្លែឈើខ្លះបរិភោគ ពេលពោះអ្នកទទេ គឺល្អ តែផ្លែឈើខ្លះទៀត ដាច់ខាតមិនគួរទទួលទាន ព្រោះវានឹង ផ្តល់ផលវិបាកឱ្យសុខភាពទៅវិញ ។
១- ប៉េងបោះ
សម្បូរ Pectin ដែលជាសណ្ឋាន កាវធម្មជាតិមួយក្នុង ផ្លែឈើ, ទន្ទឹមនោះក៏មានជាតិកាវបែបម្សៅ មានលក្ខណៈ រលាយ។ បរិភោគប៉េងប៉ោះពេលពោះ ទទេងាយបង្កើតប្រតិកម្មគីមីជាមួយអាស៊ីតធ្វើ ឱ្យសម្ពាធក្រពះកើនឡើង បង្កការយាររីកក្រពះភ្លាមៗនាំឱ្យអ្នក មានអារម្មណ៍ ទល់ខ្យល់ ឈឺពោះ ។
២- ទម្លាប់
ផ្លែទម្លាប់ផ្ទុកយ៉ាងច្រើននូវ ជាតិជ័រធម្មជាតិ, Pectin, អាស៊ីត Tannic និងសារជាតិផ្សេងៗ ។ ប្រសិនអ្នក បរិភោគវាពេលពោះទទេ សារជាតិ ទាំងនេះ នឹងគួបផ្សំជាមួយអាស៊ីតក្រពះ បង្កើតជាសារជាតិដ៏ស្អិត ងាយកកើត ជាផ្ទាំងពិបាករលាយ, ផ្តើមពីនោះអាច បង្កើតជំងឺក្រួសក្រពះ
៣- ចេក
ចេកសម្បូរម៉ាញ៉េស្យូម និង សារជាតិផ្សេងៗ ហេតុនេះប្រសិនអ្នក បរិភោគវាពេលពោះទទេ នឹងបណ្តាល ឱ្យកើនបរិមាណម៉ាញ៉េស្យូមក្នុងឈាម, បាត់តុល្យភាពកាល់ស្យូម ។ ផ្តើមពីនោះបង្កការរាំងស្ទះសរសៃឈាម បេះដូង ។
៤- ក្រូច
ក្រូចសម្បូរស្ករ និងអាស៊ីត ពេលបរិភោគមុនបាយ នឹងរំញោច ភ្ញាសក្រពះបង្កអារម្មណ៍ចង់ក្អួត ដែល កើតចេញអាស៊ីតពិបាកទ្រាំ ។
ពពួកផ្លែឈើបរិភោគល្អ ពេលពោះអ្នកទទេ
១- គីវីៈ ផ្លែគីវី សម្បូរ ប៉ូតាស្យូម, ម៉ាញ៉េស្យូម, វីតាមីន E និង ជាតិសរសៃ ។ បរិមាណវីតាមីន C របស់គីវីថែមទាំងខ្ពស់ជាង២ដង ប្រៀប នឹងផ្លែក្រូច ។ អ្នកគួរបរិភោគវាពេល ពោះទទេ នឹងជួយសរីរាង្គងាយស្រូប យកសារជាតិជីវជាតិ ពីវាជាង បរិភោគក្រោយបាយ ។"
២- ប៉ោមៈ ផ្លែប៉ោមផ្ទុកយ៉ាង ច្រើននូវសារជាតិប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម និង flavonold ដែលអាចជួយបន្ថយ ហានិភ័យមហារីកពោះវៀនធំ, ឈឺ បេះដូង និងស្ត្រូក ។
៣- ស្ត្របឺរីៈ ស្ត្របឺរី ក៏សម្បូរ សារជាតិប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ជួយ ការពារសរីរាង្គពីភ្នាក់ងារបង្កមហារីក, ទប់ស្កាត់ការស្ទះសរសៃឈាម និង រ៉ាឌីកាល់សេរី ។ ដូច្នេះអ្នកអាចបរិភោគ វាដោយសេរីពេលពោះទទេ ដោយ ពុំមានឥទ្ធិពលអាក្រក់អ្វីដល់សុខភាព ។
៤- ឪឡឹកៈ ឪឡឹកផ្ទុកដល់ ៩២ភាគរយ ជាតិទឹក និង glutathione ដែលជួយបង្កើនប្រព័ន្ធអង្គបដិបក្ខ ។ វាក៏ជាប្រភព lycopene ដែលជា សារជាតិប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដ៏ល្អ, និង សម្បុរវីតាមិន C ។ តាំងពីយូរមកហើយ ឪឡឹកត្រូវបានអ្នកជំនាញការទូន្មាន ឱ្យបរិភោគពេលពោះទទេ នឹងជួយ សរីរាង្គស្រូបយកសារជាតិជីវជាតិ បានល្អជាង ។
៥- ត្របែក និងល្ហុងៈ ផ្លែឈើ ទាំងពីរនេះ ក៏សម្បូរវីតាមីន C និង ជាតិសរសៃជួយទប់ស្កាត់ទល់លាមក ។ ល្ហុងផ្ទុក Carotene ល្អសម្រាប់ភ្នែក ។ បរិភោគពេលពោះទទេ នឹងជួយកម្ចាត់ ជាតិពុលផ្គត់ផ្គង់ថាមពល និងជំនួយ ដល់ការបញ្ចុះទម្ងន់ល្អ ៕
0 comments